Dier//Nieuws


25 augustus 2019  

 
 
 
Dierenhulp
 

Nederland

Een dier is niet voor even

Impulsief een dier nemen. Niet realiseren welke kosten een dier met zich meebrengt. Een deel van je vrijheid opgeven want jij bent verantwoordelijk voor jouw dier.

Vakanties plannen en zorg dragen voor een goed verzorgings adres voor jouw dier. Kortom een dier is niet voor even maar voor heel zijn/haar leven. Daarom maakten wij dit filmpje EEN DIER IS NIET VOOR EVEN.

 
 

Spanje

Mallorca houd weer stierenvechten

Nadat 2 jaar terug de rechter uitsprak dat stierenvechten verboden was op de Balearen (eilanden Mallorca, Menorca, Formentera en Ibiza) werd dit met succes aangevochten.

De sterke lobby van met name de veeboeren deed de rechter besluiten om stierenvechten weer toe te staan. Begin deze maand was het dan ook raak op Mallorca. Schandalig, respectloos en simpelweg moord. Het heeft niets te maken met sport. Cultuur roept men, maar dan wel een barbaarse cultuur. Gelukkig blijven veel mensen tegen en groeit dat aantal gestaag. Wij blijven ook keihard tegen deze moord.

 
 

Bonaire

Je wint ze niet allemaal

Je krijgt een hulpverzoek, iemand maakt zich zorgen over de hond die hij al zo lang kent en eten geeft. Je gaat erheen, schrikt van wat je ziet. Waarom niet eerder gebeld? Vragen schieten door je hoofd. Zorg geven is nu het belangrijkste. Naar dierenarts Jan Laarakker, conclusie twee zeer ernstige liesbreuken die al lange tijd voor ellende zorgen.

Opereren en afwachten. Het lijkt goed te gaan. Maar dan toch gaat het mis een ontsteking aan de buik zorgt voor zoveel pijn. Slechts een oplossing, welk in het belang van het dier genomen kan worden. We moeten je laten gaan kleine vriend. En daar sta je dan als vrijwilliger. Betraande ogen. Balen als een stekker. Troost vind je in het feit dat hij geen pijn meer heeft. Geen ongemak en dat deze keuze het enige diervriendelijke was dat nog kon. Stichting Dierenhulp is meer dan enkel die organisatie waar dieren gratis geholpen worden met een sterilisatie. Wij zijn zoveel meer. Onze vrijwilligers zijn het directe aanspreekpunt voor zovelen die hulp zoeken of nodig hebben. We geven advies, nazorg. Zijn dat luisterend oor en proberen te helpen waar we kunnen. De ene dag met een lach, de andere met een traan.
Diep respect voor de vrijwilligers die dagelijks deze zaken op het netvlies krijgen. ONBETAALD! Want je bent vrijwilliger en wil een verschil maken voor de zwaksen in een samenleving. En helaas zijn dat heel vaak dieren.

JA IK HELP MEE.

 
 

AANBIEDINGEN WAAR DIEREN 100% VAN PROFITEREN!

KOOPJESHOEK

 
 
 
Great Deals
 

HOUTEN BORD

met spreuk
formaat 20 x 10 cm

 

€ 10.00

 
 
 
 
Great Deals
 

LEPELSET KAT

set van 4 koffie-/theelepels

 

€ 12.00

 
 
 
 
 

DONEREN

Wij zijn volledig afhankelijk van giften!

 
 
 
 
 
ANBI
       
 

Stichting Dierenhulp  -  Bergse Heihoek 16  -  5351 SL  Berghem
0412-403808  -  NL47RABO0373410700

Wilt u geen nieuwsbrieven meer van ons ontvangen? Klik dan hier.