Dier//Nieuws


21 november 2017  

 
 
 
Dierenhulp
 

Nederland

Beste dierenvriend(in),

Een extra bericht van onze kant. De reden is wat nadere uitleg over het artikel over de oudere dieren. Wij hebben gemerkt dat het stof tot nadenken gaf. Vandaar een extra stuk uitleg waar onze vrijwilligers in een aantal gevallen mee geconfronteerd worden. Voor ons telt elk dier dat we kunnen helpen. Echter de laksheid en desinteresse bij overheden en instanties maakt het niet eenvoudig.


Emotionele chantage noemen wij het ook wel. Waar mensen geen respect tonen voor levende schepsels en de beperkte wetgeving die vaak bestaat niet wordt nageleefd.

Mark Erwin Vos,
Initiatiefnemer Stichting Dierenhulp.

 
 

Nederland

Hij had ooit een naam

Het korte stuk in onze nieuwsbrief heeft wat losgemaakt en dat was ook onze bedoeling. Vandaar dat wij graag wat meer uitleg geven over de frustratie die menigeen en ook ons al jaren bezighoudt.


Op de Nederlandse eilanden zoals Bonaire, Aruba en Curacao, horen we rond deze tijd vaak over dieren die plots ongewenst zijn. De mensen gaan voor de feestdagen hun huis opruimen en dan gebeurt het regelmatig dat ze het dier dat ze al jarenlang hebben niet meer willen. Of een ouder dier heeft soms meer verzorging nodig en dat brengt kosten met zich mee.

Onze vrijwilligers wordt dan wel eens gevraagd het dier dan mee te nemen. In de meeste gevallen gaan wij hier niet op in.
Het is te vergelijken als de buurman jou vraagt voor zijn dier te gaan zorgen. En als jij zegt dat niet te willen doen. Zegt je buurman dan gooi ik het dier wel op straat en zoekt het dier het maar uit.
De reinste chantage naar een dierenvriend toe.

Aangezien wij op de eilanden geen asiel hebben. En onze vrijwilligers in de loop der tijd zelf al meer dan voldoende dieren bij hen in huis hebben genomen. Zijn onze mogelijkheden zeer beperkt.
Het dier naar het lokale asiel brengen, is eveneens geen optie. Immers het is publiek geheim dat veel oudere dieren niet geadopteerd worden en binnen korte tijd ingeslapen worden.

Een dier is niet voor even, maar voor zijn/haar leven!

Dat is waar wij voor knokken omdat het wel erg gemakkelijk is je te ontdoen van het dier dat al jaren bij jou was omdat het ouder is. En vervolgens doodleuk weer een jong dier in huis nemen, want dat is toch zo leuk.

Dat bedoelen wij met de opmerking dat wij niet meewerken aan verzoeken van mensen die zich willen ontdoen van hun oudere dier. Wij wijzen hen op hun verantwoording tegenover het dier. Wij zien liever dat de lokale overheid haar verantwoording hierin neemt. Zo ook de politie die de weinige wetten die er bestaan gaat handhaven. Als wij nu een melding ontvangen van een dergelijk voorval kunnen wij niet bij overheid of politie terecht.

Gelukkig staan we niet alleen en hebben we met meerdere organisaties ter plekke een blok gevormd om de veelal lakse politiek tot actie te bewegen.

 
 

DONEREN

Wij zijn volledig afhankelijk van giften!

 
 
 
 
 
ANBI
     
 

Stichting Dierenhulp  -  Bergse Heihoek 16  -  5351 SL  Berghem
0412-403808  -  NL47RABO0373410700

Wilt u geen nieuwsbrieven meer van ons ontvangen? Klik dan hier.